Komisyonculara ve Dolandırıcılara Dikkat

Evden eve nakliyat müşterilerinin büyük bir çoğunluğu taşımacılık işini ucuza halletmeye çalışmaktadır. Müşteriler, nakliye şirketlerinden almış oldukları fiyat tekliferinin neredeyse tamamını yüksek buldukları için Türkiye’de bulunan neredeyse tüm nakliye şirketlerinden fiyat teklifi almak istemektedir.

En ucuz fiyat teklifini alabilmek için seferber olan müşter birçok nakliye şirketini arayarak telefonundaki dakikaları bitirmek yerine internet ortamında telefonunu ihale siteleri ile paylaşarak fiyat teklifinde bulunacak kişilerin kendisini aramasını sağlamaktadır. İşini ciddi ve temiz yapan nakliye şirketlerinin hiçbiri müşterileri telefonla arayarak fiyat teklifinde bulunmaz!

Telefonla sizleri arayarak fiyat teklifinde bulunan kişilerin gerçekten bir nakliyeci mi yoksa sizinle anlaştıktan sonra işinizi piyasa kamyonlarına satan bir komisyoncu mu olduğunu asla emin olamazsınız. Peki ama anlaştığınız kişi bir komisyoncu olduğunda nelerle karşılaşırınız?

Yaşayabileceğiniz olası sıkıntılar aşağıdaki gibidir:

1- Komisyoncu, hizmet talebinizi 3. taraf bir kamyoncuya komisyon karşılığında satar. İşinzi alacak kamyoncu ise evinize gelip eşyalarınızı gördükten sonra ikini bir pazarlığa başlayacaktır veya eşyalarınızı yükledikten sonra eşylarınız çok çıktı 1000 lira fark vereceksin diyecektir.

2- Kapınıza bir kamyon ve 4 kişi gelecektir lakin bu 4 kişiden hiçbiri eşya paketlemekten veya taşımaktan anlamadığı için eşyaların tamamı zarar görecektir.

Evden eve taşımacılık yaptıracağınız zaman tercih edeceğiniz nakliye şirketini iyi seçmeniz gerekir, yapacağınız yanlış bir tercih neticesinde eşyalarınızın tamamı zarar görecektir.

Bazı müşteriler, beni kimse dolandıramaz veya benden kimse fark alamaz gibi cümleler kuruyor ki bu korsan nakliyecilerin hakim ve emniyet müdürlerinden bile söke söke fark aldığına şahit oldum. Kısacası artistliğin ve çok bilmişliğin size hiçbir faydası yok. Nakliyat konusunda her zaman adam gibi taşınmak için özen gösterin. Şehiriçi ev taşırıtken 200-500 lira fark eden fiyatlar şehirlerarası taşımacılıklarda 1000 lira kadar fark edebilmektedir.

Eşyalarınızın sağlıklı bir şekilde taşınabilmesi için size verilen fiyat tekliflerini iyi değerlendirmeniz son derece önemlidir. Teklifleri değerlendirirlen hesaplamaları iyi bir şekilde yapın ki taşımacılık günü geldiğinde ne ortada kalın nede fark vermek zorunda kalın. Nakliyecinin taşımacılıklarda cebinden çıkacağı paranın hesabını kendiniz de yapabilir ve fiyaıtn mantıklı olup olmadığına kendiniz karar verebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir