Nakliyat sözleşmesi neden gereklidir?

Evden eve nakliyat işlemleri genellikle karşılıklı güven ilişksi içerisinde gerçekleştirilmektedir ki aslında olması gereken budur lakin doğru olan bu değildir. Gönül ister ki tüm insanların ağızlarından çıkan sözlere inanalım ve herkes sözünde dursun lakin kazın ayağı öyle değil!

Evden eve nakliyat sözleşmesi hem nakliyecinin hem müşterinin haklarını karşılıklı olarak korumak için imzalanır. Bu sözleşmede eşyaların ne zaman yüklenip ne zaman teslim edileceği, hangi adresten alınıp hangi kata taşınacağı, eşyaların kim tarafından paketlenip yüklemenin asansörlü mü yoksa klasik mi yapılacağı belirtilir.

Sözleşmede ayrıca fiyat belirtilir ve fiyatın KDV dahil olup olmadığı belirtilir ki sonradan sıkıntı yaşanmasın.

Evden eve taşımacılık sözleşmesi imzalamaya yanaşmayan şirketlerden kesinlikle uzak durun ve eşyalarınızı yükletmeye başlamadan önce mutlaka imzalatın. Taşımacılık sözleşmesinde ayrıca taşımacılığın sigortalı olup eşyaların zarar görmesi durumunda nakliye şirketinin meydana gelecek zararı karşılamakla yükümlü olduğunu belirtilmesine özen gösterin.

Elinizde bir sözleşme bulunması durumunda eşyalarınızın zarar görmesi ile birlikte kolaylıkla hukuki yollara başvurabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir