Nakliyat ihalesi sitelerine mağdur olmayın

Son 4 yıldır hizmet alımları ile ilgili müşteri talepletini toplayıp bu talepleri ilgili sektör ile ilgili faaliyet gösteren şirketlere pazarlayan birçok site ile karşılaşmaya başladık. Bu siteler müşterilerin taleplerini ücret karşılığında satmaktan başka bir işe yaramadığı gibi çoğunlukla aldatıcı yorumlara yer vermektedirler.

Bu sitelerde işleyiş nasıl oluyor?

İhale sitesine X ismini verelim. X sitesi Google gibi arama mtorlarında farklı hizmet türleri ile ilgili reklamlar verir. Örnek olarak : Nakliyat, temizlik, boyacı veya tadilatçı gibi. İnternet ortamında nakliyeci arayan kişi bu siteye üye olur ve talepletini belirtir, X sitesi bu talebinizi karşılayacak kişilerle iletişime geçerek 5-15 TL gibi rakamlara bu kişilere pazarlar.

İhale siteleri için müşterinin aldığı himetten memnun kalıp kalmamasının hiçbir önemi yok. Onlar sadece kasasına gire paraya bakar ve müşteri şikayetlerinin onlar için bir önemi yoktur.

Şikayet sitelerine göz attığımızda bu ihale sitelerinin yaratmış olduğu birçok mağduriyet görmekteyiz lakin site içerisinde yer alan hizmet sağlayıcılar ile ilgili en ufak negatif bir yoruma yer verilmemekte.

Yani kısaca sizleri bu tür sitelerde uzak durmanız konusunda öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir