Evden Eve Nakliyat Sigortası

Tüm evden eve nakliyat şirketleri fiyat teklifi sunarken fiyatlara sigorta dahil olduğundan bahsetmekte ama nedir bu işin aslı? Gerçekten bir evden eve nakliyat sigortası diye birşey yok. Evden eve nakliyat hizmetini de kapsayan bir nakliyat emtea sigortası mevcut.Nakliyat emtea sigortaları poliçe içerisinde de belirttiği gibi yükleme yapıldıktan sonra gideceği adreste eşyalar indirilene kadar geçen zaman zarfında meydana gelen hasarları kapsamaktadır. Meydana gelen hasarın doğan bir afet, bir kaza veya terör olaylarında meydana gelmiş olması gerekir.

Taşıyıcı personelin televizyonunu elinden düşürerek kırması sonucu meydana gelen hasarlar sigorta şirketi tarafından KARŞILANMAZ!

Sigorta işlemleri sürekli olarak yanlış anlaşılmakta olup meydana gelen her türlü hasarın sigorta tarafından karşılandığı düşünülmektedir ki bu tür bir sigorta değil ülkemizde dünyanın hiçbir yerinde bulunmamaktadır. Buna göre taşınırken sırf elinize bir sigorta poliçesi sıkıştırdıkları için eşyalarınızın güvenilir bir şekilde taşındığına itimat etmeyin, işini temiz yapan profesyonel bir nakliye şirketi ile taşınacağınıza emin olun.

Nakliyat Sigortası Poliçesi Maddeleri

Yapılacak sevkiyata kabili tatbik olan hükümleri saklı kalmak kaydıyla ateş, yıldırım, seylap, dere taşması, çığ, toprak ve dağ heyelanı, köprü yıkılması, yolların çökmesi ve kamyon veya treylerin devrilmesi, yanması, çarpması ve
çarpışması neticesinde taşınan malın uğrayacağı zıya ve hasarları muafiyetsiz temin eder.

Sigorta, malların nakledilmek üzere kamyon veya treylere yüklendiği anda başlar ve nakil vasıtasının poliçede gösterilen mahalle varışı ile sona erer.

Sigorta, malları taşıyan kamyon ya da treylerin göl veya denizdeki nakillerinde de Deniz Yoluyla Yapılacak Emtia Nakliyatına Mahsus Umumi Şartlar (20.madde kaldırılmak kaydıyla) gereğince şamildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir