Evden Eve Nakliyat Sigortası Neleri Kapsar?

Evden eve nakliyat şirketlerinden fiyat teklifi alırken genellikle fiyatlarımıza sigorta dahildir cümlesini duyarız. Peki ama sigortalı taşımacılıklarda eğer gerçekte bir sigorta yapılıyor ise bu sigorta neleri kapsamaktadır? Genellikle 50-100 bin liralık bir teminat kapsamına sahip olan nakliyat emtea sigortaları eşyaların kamyona yüklendikten sonra teslimat adresine kadar geçen yolculuk anında meydana gelebilecek zararı karşılamaktadır.

Nakliyat sigortaları neleri kapsar?

– Trafik kazaları
– Doğal afetleri
– Terör olaylarını

Nakliyat sigortaları neleri kapsamaz?

– Yükleme ve boşaltma esnasında meydana gelen hasarları
– Çalışanların verdiği zararlar

Kaza anında eşyalarınızın karşılanması için kaza sonrasında polis veya jandarma eşliğinde tutanak tutulu kamyon resimlenir ve sigorta şirketi ile iletişime geçilir. Sigorta şirketinin görevlendirdiği eksper zarar gören eşyaları gözden geçirdikten sonra hasar tespiti yaparak poliçede ismi geçen, eşyası zarar görem mağdur ile iletişime geçerek teklifini önerir. Eksper tarafından tespit edilen miktar genellikle zararı karşılarken karılamadığını düşündüğünüz durumda itiraz edebilmektesiniz.

Eşyalarınız taşınırken meydana gelebilecek zararlar sizlerin canını sıkmasın. Önemli olan meydana gelen zararın telafi edilmesidir. Nakliyat sigortanızı taşımacılık öncesi nakliye şirketinden talep etmeyi unutmayın ve sigorta klozunu gözen geçirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir