2020 Evden Eve Nakliyat Fiyatları

2019 yılında zaten zamların üst üse gelmesi ile birlikte evden eve nakliyat sektöründe de fiyat artışlarını gözlemledik. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir bu fiyat artışlarından ileri derecede etkilendi. Döviz kurtlarındaki artış sonrası pahalanan ambalajlama malzemesi ve akaryakıt fiyatları döviz kurundaki düşüşten sonra ne yazık ki sabit kaldı.

2020 yılında nakliyat fiyatları geçen yıl olduğu gibi artışlarla başladı. Akaryakıt ürünlerine yapılan zamlar, trafik cezalarına yapılan zamlar ve her türlü ambalajlama malzemesine yapılan zamlar otomatik olarak sektörü etkilemiştir. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlerde fiyat artışları %30 civarında seyrederken diğer şehirlerde bu zam oranı %20’de kalmıştır.

Evden eve nakliyat konusunda uzmanlaşmış olan biri olarak sizlere açıkca belirtmek isterim ki yapılan zamlar maliyetleri ucu ucuna karşılamakta. Bundan 5 yıl kadar önce maaliyetler neredeyse yarı yarıya düşükken günümüz fiyatlarına taşımacılık yapılmaktaydı. Öyle ki şu an evden eve nakliyat sektörü bu işi sırf laf olsun diye yapıyor denebilir. Hamal olarak çalışan bir işçi aylık olarak 4000-5000 TL para kazanırken bir kamyon aldıktan sonra hem hamallık yapmaya devam etmekte hem kazancı düşmektedir.

Trafik sigortalarında bugüne kadar hiç kaza yapmayan biri için 4000 TL bandında seyrederken şu anda 7000 TL civarında rakamlara çıkmıştır. Muayene ücretleri, lastik fiyatları, bakım masrafları ve yedek parça fiyatlarından ise bahsetmeye gerek bile duymuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir