Evden Eve Nakliyat Fiyatları

Evini taşıtacak olan kişilerin en çok merak ettiği ve internet üzerinden araştırdığı şey nakliyat fiyatları olup internet üzerinden yapılacak olan fiyat araştırmaları çok iyi sonuç vermemektedir. İnternet üzerinden fiyat teklifleri araştırılırken genellikle eski rakamlar telafuz edilmektedir ki geçtiğimiz yıl 100 TL olan işçi yevmiyeleri bu yıl 160 TL olmuş ve mazot rakamlarına litre başı ortalma 2 liranın üzerinde zam gelmiştir. Dolayısı ile 6 ay önce yapılan taşımacılık fiyatı ile yola çıkmak çok yanlış bir olaydır.

Nakliyat fiyatlarını etkileyen tek şey mazot veya işçilik rakamları değil. Nakliyat fiyatlarını etkileyen faktörleri listeleyecek olursak:
1- Mazot fiyatları
2- İşçilik
3- Ambalajlama Malzemesi
4- Kamyon bakım giderleri
5- Sigorta
6- Vergi
7- Araç programı
8- Yedek parça
9- Köprü ve geçiş ücretleri

Müşteriler taşınacakları mesafe ile ilgili araştırma yaparken genellikle sadece mazotu hesaba katar ki mazot dışında varolan maliyetleri hesaba katlam lakin bir evin taşımacılığında evin büyüklüğüne göre ortalama 200-500 liralık ambalajlama malzemesi kullanılmaktadır. 10 tane lastiği bulunan bir kamyonun lastiklerinin yenilenmesi 25.000 TL gibi bir rakama gerçekleştirilirken sigorta fiyatları ve vergiler konusunu hiç açmayalım çünkü haberleri herkes izliyordur ve sigorta fiyatlarına uygulanan afaki zamlardan arabası olan herkes nasibini aldı. Arabaların bile sigortaları 500 liranın üzerindeyken kamyonların sigortasının 5000 liranın üzerinde olduğunu söylememize bile gerek yok sanırım.

En mantıklı nakliyat fiyat hesaplaması:

10 teker bir kamyon 100 kilometrede ortalama 27 litre mazot yakmaktadır. Diyelim ki istanbuldan ankaraya bir evi taşıtacaksınız ve eviniz istanbulun avrupa yakasında olduğunu varsayacak olursak ve yoğun trafikte dur kalkların çok olmasıyla birlikte 600 kilometrelik yolda ortalama 160 litre mazot yakacaktır kamyon. 160 litre mazot için 960 lira öderken 4 kişilik yükleme işçiliği 150 liradan 600, boşaltma için bir 600 daha. 150 TL köprüden geçiş ücreti ve 90 lira yol kullanım ücreti, 300 TL ambalajlama malzemesi derken şoför, verg, veya bakım giderleri ile dış cephe asansörünü hesaba katmadan 2700 lirayı bulduk. Kısacası dürüst ve işini iyi yapan bir nakliyeci ile anlaşıyorsanız taşınacağınız rakam 3500 TL civarında olacaktır.

Ucuza nasıl taşınırım?

Elbette ucuza taşımacılık hizmeti sunan nakliyeciler bulunmakta. Bu nakliyeciler taşımacılık işlemlerini evden eve nakliyat kamyonları ile gerçekleştirmek yerine açık kasa veya tenteli kamyonlar ile gerçekleştirir ve paketleme yapmazlar veya kamyon içerisindeki pis battaniyeler ile paketleme işlemlerini gerçekleştirirler. Profesyonel kişileri çalıştırmak yerine kahveden topladıkları adamlarla taşımacılığı gerçekleştirirler.

Ucuza taşınırken bir de eşyalarınızı yükledikten sonra farklı bahaneler ile anlaşılan rakamı iki katına çıkaran şahsiyetsizler var ki böyle bir durumda ya polislik olursunuz, ya büyük bir kavganın içerisinde bulursunuz kendinizi veya durduk yere fazlasıyla parayı verirsiniz.

ÖRNEK: Bir ziyaretçimizin bize göndermiş olduğu mailde nakliyecinin kendisinden fazla para istediğini ve kendisi vermek istemediğinde nakliyecilerin üzerine yürüdüğünü yazmış. Çıkan kavgada ziyaretçimiz nakliyeciyi bıçaklamış ve 6 ay boyunca cezaevinde kalmış. Bu ziyaretçimiz bize mail atarak durumu izah etmiş ve kendisine dürüst bir nakliye şirketi tavsiye etmemizi istemişti.

Paranın zor kazandığının farkındayız ama zor olan parayı kazanmak değil onu harcamaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir