Asansörlü Taşımacılık

Bugün Asansörlü taşımacılığın avantajları ndan bahsedeceğiz. Nakliye işlemlerinden anlamayan kişiler için asansörlü taşımacılık genelde şehirler arası nakliye sırasında kullanılır… gibi yanlış bir algı var ama bu durumla alakası yoktur. Asansörlü taşımacılık yan yana iki ev arasında da gerekli olabilir çünkü kat yüksekliğine bağlı bir durumdur.

Kas gücü varken neden asansör için +ücret ödeyeyim? Gibi düşünebilirsiniz ama nakliyecilikte asansör kullanımı kas gücünden kaçmak için değil +masraftan kaçmak için gereklidir. Açıklayacağız.

Öncelikle bugün bu yazıda asansörlü ya da asansörsüz taşımacılıkla alakalı bir fiyat vermeyeceğiz, bunun nedeninden bahsetmek istiyorum. Bu durum Türkiye genelinde birçok il var, bu illerin her birinde asansörlü nakliyat işlemleri yapılmakta. Bu yazı ise genele hitap eden ve neden “asansörlü taşımacılık tercih etmelisiniz” açıklayan bir yazıdır. Fiyatlar Türkiye genelinde değişeceği için bu yazıda herhangi bir nakliye işlem bedeli bilgisi verilmeyecektir.

Şimdi gelelim “neden asansörlü taşımacılık seçmeliyiz” sorusunun cevabına… bu durum bir lüks değildir, gereksinimdir. Çünkü lüks demek +masraf demektir ama asansörle yapılan taşınma işlemleri +masrafın önüne geçmek için kullanılır.

Türkiye’de nerede olursa olsun ilk 3 kat taşınma işlemi için en kolay aşamadır ve kas gücü kullanılarak bu katlarda taşınma gerçekleştirilir. Kat başı ise 200+ gibi bir bedel talep edilir çünkü kas gücü = işçi = işçilere ödenmesi gereken yevmiye… demektir.

Örneğin, 5’inci kattan 7’inci kata taşınacak bir ev için 4+3=7 kat * 200 TL = x + 1400TL ek ödeme yapması lazımdır eğer asansörlü taşımacılık yaptırmıyorsa ama eğer asansör kullanılırsa bu ödeme yapılmadan ilk (zaten x içinde yer alan) 3 kat ücreti ile taşınma işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Biraz matematiksel olarak ağır bir hesap, farkındayız ama işin matematiğinden çok 1400TL karınızın olduğunu bilmeniz yeterlidir.

Önemli bir detay… Eğer nakliye şirketinin kendisine ait asansörünü kullanarak taşınıyorsanız bu durumda daha karlısınız demektir çünkü nakliye şirketleri eğer taşıma sırasında kullanılacak olan asansörü kiralarsa bu durumdan doğacak olan masrafı tabii ki size yansıtırlar bu da maalesef ek ödeme demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir