Nakliyat Firmaları Nasıl Paketler

Bu yazının içeriğini araştıran bir kişi muhakkak taşınmak üzeredir. Normalde hiç kimse “acaba nakliyat firmaları nasıl paketler” diye kendi kendine merak etmez. Tabii ki nakliye firmalarının eşya paketlemeleri eşyanın bütünlüğünü korumak için olabilecek en iyi şekildedir. Bu aşamada balonlu naylon, koli bandı kullanılır ki eşyalar da doğru şekilde paketlenmelidir.

Eşya bütünlüğünden ziyade nakliye şirketleri için eşyanın hacmi önemlidir çünkü nakliye şirketleri marangoz desteklidir ve bu nedenle de-monte & monte yapabilir. Örneğin bir oturma grubunun paketlenmesi sırasında koltuk başları sökülür ve bu şekilde en az hacimle ve en sağlam transfer edilecek şekilde paketlenmiş olur.

Evden eve nakliyat şirketlerinin paketleme hizmeti arasında genelde mutfak eşyaları bulunmak çünkü çok fazla kırılgan, ufak tefek eşya içerir bu da zaman kaybıdır ama normal olarak kişilerin paketlemesinin imkânsız olan yatak odası takımları, oturma odası takımları gibi büyük takımları kolaylıkla paketleme yaparlar.

Adına balya denilen 100cm genişliğinde ve 50m uzunluğunda olan balonlu naylonların bugün ortalama ücreti 50TL’dir. Nakliye şirketleri 2 + 1 ortalama bir ev için paketleme sırasında yaklaşık 5 balya balonlu naylon kullanır ki +kumaş, koli bandı, ekip & ekipman bedelleri derken gerçekten de kabarık bir fatura çıkmaktadır.

Evinizi sadece taşınmaya hazır hale getirmenin bedelini bu şekilde düşünebilirsiniz ki taşınmanın gerçekleştirileceği evlerin koşulları, mazot ve diğer giderler, vergiler derken sizler de o bölgede nakliye işlemleri için kafanızda ortalama bir ücret belirleyebilirsiniz.

Gerçi bunu yapmak zorunda da değilsiniz. Evet ev, evin koşulları, kullanılan malzemeler ve ekip derken bir nakliye ücreti ile muhakkak karşılaşacaksınız ama ne kadar olacağını nakliye şirketlerinin ücretsiz keşif hizmetini alarak öğrenebilirsiniz.

Bir yerine birkaç nakliye şirketi ile görüşmek, fiyat almak ve seçim yapmak gibi bir şansınız da var tabii ki. Ucuzu seçerken dikkat etmeniz gereken iki durum var. Birincisi, korsan nakliye şirketleri ile çalışmamak ve eğer yasla bir firmaysa çalıştığınız firma “nelerden ödün veriyor ve neden ucuz” diye sormaktır çünkü malzeme, ekip kalitesinden düşülmeden fiyatta indirim asla olamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir