2018 Nakliyat Fiyatları

Herşeyin fiyatı arttığı gibi 2018 yılında nakliyat fiyatları da artışlarla başladı. Bu artışların sebebi başta mazot fiyatı ve ambalajlama malzemesindeki artışlardan kaynaklanmakta. Şehiriçi taşımacılıklarda her ne kadar mazot fiyatları fiyatları etkilemesede işçilik rakamları evden eve nakliyat fiyatlarını çok fazla etkilemektedir.

2018 yılı itibarı ile 2+1 büyüklüğündeki evin İstanbul’da şehiriçi taşımacılığı 800 liradan başlayan fiyatlara gerçekleştirilirken bu rakam Ankara’da 700, İzmir’de 750 ve diğer şehirlerde yine 700 lira civarındadır. Taşımacılıklarda çalışanlara yevmiye verilmekte olup bu yevmiye sezon dışında 120 lira, sezonda ie 150 liradır.

Kısacası 4 kişi ile yapılacak olan taşımacılıklarda sırf 600 liralık işçilik masrafı mevcuttur. Buna ambalajlama malzemesi ve kamyon masrafı eklenir ki müşterilerin taşımacılık ile ilgili fiyat teklifi alırken sürekli nakliyat fiyatlarının çok yüksek olmasından şikayet etmesi çok anlamsızdır.

Sevgili okurlar, ben ne bir kamyon sahibiyim nede bir nakliye şirketi ile ilişkim var. Ben, evden eve nakliyat sektörünün yaklaşım 15 yıldır içerisinde bulunan bir portal yöneticisi ve reklamcıyım. Çevremdeki eşim ve dostum taşımacılık fiyatları ile ilgili benden fiyat bilgisi istediğinde verdiğim bilgilere “offff bu ne kadar pahalı” diye tepki verenlerin sayısı pek az değil. Bu tür arkadaşlara sen ne yapacaksın kamyonu, hammal’ı? Sen bir el arabası bul evini el arabası ile taşı diyorum artık.

İki kişilik bir akşam yemeğine 150 lira para verebilen, yazın 5 yıldızlı hotelde 5 gün tatil için 5000 lira veren hatta eşi bir ayakkabıya 400 lira verirken 4 ailenin o günki geçimini sağlaması için talep edilen 800 lirayı çok bulan kişiler gerçekten akıllara zarar.

Kendisi yaz tatilinde 3 ay memleketinde tatil yapan öğretmen, sırtında çamaşır makinesi taşıyan hammalın talep ettiği 150 liralık yevmiye için cimrilik yapabiliyorsa bende öğretmen eşyalarını kendisi taşısın.

Evden eve nakliyat ile ilgili fiyat teklifi alırken almış olduğunuz fiyat hoşunuza gider veya gitmez asla ve asla insanlıktan çıkıp karşı tarafın tepkisine sebep olmayın! Bir kamyona yüzbin lira, dış cephe asansörüne ikiyüzbin lira para bağlamış bir insanın o işten para kazanmamasını beklemek çok yersiz bir davranıştır.

Ülkemizde her geçen gün herşeye zam gelirken taşımacılık fiyatlarının sonra 5 yıldır hiç artış göstermemesi bence sektörün yavaş yavaş öldüğüne işarettir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir