Sigortalı Evden Eve Nakliyat Nedir?

Sigortalı evden eve nakliyat nedir ve sigortalı nakliyatta sigorta kapsamı neleri kapsar? Nakliye şirketlerinden fiyat teklifi aldığınızda genellikle tüm nakliye şirketleri taşımacılığın sigortalı olarak yapılacağını söylemektedir ki sigorta kapsamı genellikle yanlış lanse edirmektedir.Müşteriler taşımacılık esnasında çizilen mobilyasının veya kırılan led televizyonunun karşılandığını düşünmektedir ki bu kısmen yanlıştır. Nakliyat Emtea sigortası olarak bilinen bu sigorta ne yazık ki beklendiği gibi tüm hasarları karşılamamaktadır. Nakliyat sigortasının her türlü hasarı karşılamadığı için eşyalarınızı teslim edeceğiniz nakliye şirketi ile karşılıklı sözleşme imzalamanız son derece önemlidir. Zira evinizi teslim alıp yerleştikten sonra televizyonunuzun kırık olduğunu gördüğünüzde nakliye şirketi teslimatı yapmış ve parasını almış olacak. Nakliyat sözleşmelerinin çoğunda “Teslimat yapıldıktan sonra müşteri eşyalarını incelemekle yükümlüdür. Kamyon adresten ayrıldıktan sonra tespit edilen hasarlardan nakliye şirketi sorumlu değildir.” maddesi yer almaktadır.

Peki ama nakliyat sigortası neleri kapar?

Nakliyat sigortaları genel olarak hangi sigorta şirketinden yapıldığına bakılmaksızın belirli hasarları karşılamaktadır. Bunlar: doğal afet, terör olayları, kazalar ve hırsızlık gibi. Yani eşyalarınız taşındıktan sonra ödemeyi yapıp eşya teslim tutanağını imzalamadan eşyalarınızı mutlaka detaylı bir şekilde inceleyin.

Nakliyeciler taraftan böyle bir hasarın tespitinden sonra sarf edilen “Biz sigortaya haber verdik. Sigorta eksperi gelip hasar tespiti yapacak ve zararınızı karşılayacak.” gibi cümlelere kesinlikle itimat etmeyin.

Sigortalı bir taşımacılıktan daha önemli olan işini temiz yapan dürüst bir nakliye şirketi ile anlaşmaktır. Şirket tercih ederken bu şirket hakkında varolan şikayet ve müşteri yorumlarını incelemeniz avantajınıza olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir