Şehirler Arası Nakliyat

Şehirler arası nakliyat işlemi şehir içi nakliyat işleminden farklıdır. En mühim etken bu taşıma türüne uygun K belgesi sahibi olmaktır. Devlet vergi mükelleflerine nakliyecilik işinde işletmelere hem ekip hem de ekipman yeterliliği bakımından K belgesi verir ve eğer uygun belgeye sahip değilseniz şehirlerarası taşımacılık yapamazsınız. Yani bu belgelendirme sizin şehirlerarası taşıma işleminde çalıştığınız firmasının hem anlamda tam olduğunu gösterir. Bu belge ile nakliyecilik alanında yapılan tüm çalışmalar tamamen yasaldır ve faturalandırılır. Faturalandırma sizlerin nakliyat sözleşmesi yapabilmesine olanak tanır ki bu durum hem hasar hem de fiyat garanti eden bir durumdur.

Korsan taşımacılık faturalandırma yapamaz ve bu nedenle de ne fatura ne de sözleşme sunamaz hizmetleri karşılığında, yasal değildir. Meydana gelen tüm maddi kayıplar ve fiyattaki tutarsızlıklar karşısında yasal olarak asla hakkınızı arayamazsınız.

Şehirlerarası taşımacılık sırasında fiyata etki eden durum mazot baskın bir durumdur ama muhakkak olarak fiyat belirlenirken keşif yapılması lazımdır. Taşınmanın nereden nereye ne koşullar altında gerçekleşeceği, mesafe bilinmeden asla evden eve nakliyat firmaları sizlere bir fiyat veremez.

Hangi iller arasında taşınma işlemi gerçekleştirilecek bilinmediği için sizlere herhangi bir fiyat veremiyoruz ama şu şekilde bir değerlendirilme yapabilir. Hem şehirler arası hem de asansörlü nakliyat ile taşınılacak bir nakliye işlemi için +600TL nakliye işlemi ki 1000TL de-monte &monte & taşıma dersek eğer +mazot fiyatına 2000TL gibi bir rakamla günümüzde şehirlerarası nakliyat işlemleri başlıyor diyebiliriz.

Eğer taban fiyatlardan belirlediğimiz bir ortalama nakliye ücretinin çok altında teklifler alırsanız o zaman yasal bir çalışma yapılıp & yapılmadığını sorabilirsiniz. Korsan taşımacılık yasal değildir lakin müşteriler için korsan taşımacılıktan ziyade dolandırıcılar ile muhatap olmak gibi bir sorun daha var.

Türk evlerinin ortalama maddi değeri 50K’dır bu nedenle de nakliyat sektörü maalesef dolandırıcılar için göze kestirilmiş. Ucuz & kaliteli hizmet alma çabasına girdiğiniz bu yolda dolandırılmak da mümkün. Bu nedenle muhakkak yasal, vergili çalışan, hizmetleri için isteyecekleri bedeli keşif sonrası isteyen firmalarla çalışmanız çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir