Nakliyat Şikayetleri

Nakliyat şikayetleri hakkında çok şey söyleniyor ve çok şey yazılıyor. Ben, yıllardır evden eve nakliyat sektörü içerisinde yer alan tarafsız biri olarak bugün nakliyat şikayetlerine bir açıklık getirmeye çalışacağım. Evden eve nakliyat sektöründe çok fazla şikayet ile karşılaşmanız söz konusu ama bu kadar şikayetin aslı var mı diye sormadan edemiyorsunuzdur.

Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki evden eve nakliyat sektörü gerçekten çok sıkıntılı bir sektör olmakla beraber sorunlar bazen müşteri, bazen ise nakliyeci kaynaklı olup nakliyecilerin müşterilerden şikayetçi olabileceği bir platform bulunmadığından türü şikayetleri hep tek taraflı olarak dinliyoruz. Kısacası nakliyat şikayetlerinde her zaman nakliyesi suçlu değildir.

Genel nakliyat şikayetleri ve sebepleri:

Konu: Nakliye şirketi müşteriden fark aldı veya sonrada KDV talep etti.
Açıklama:  Nakliye şirketi farklı sebeplerden ötürü fiyat farkı talep edebilir. Müşterinin eşyasının fazla çıkması, kamyonun binaya tam yanaşmasına olanak olmaması veya katın yüksek çıkmasından dolayı nakliye şirketi fiyat farkı talep edebilir. Bazen ise nakliye şirketi müşteri ile anlaşabilmek için uygun bir fiyat teklifi verip sonrasından fiyatı artırmak için farklı sebepler ile sürmektedir.

Konu: Eşyaların eksik gelmesi veya müşteriye ait olmayan farklı eşyaların kendi evinde çıkması.
Açıklama: Büyük kamyonlara bazen 3 bazen ise 4 ev eşyası yükleyen nakliyeciler bulunmakta ve şirket çalışanları bu eşyaları kamyon içerisine istif ederken eşyaların karışıp farklı kişilerin koli veya kolilerinin farklı bir müşterinin evine inmesinen kaynaklanır. Yapılacak olan en güzel şey kolilerin üzerine isim etiketleri yazılmasıdır ki eşyalar birbirine karışmasın.

Konu: Eşyaların kırılması.
Açıklama: Birçok nakliye şirketi alanında uzman çalışanları ile hizmet sağlarken bazı şirketler fiyatları uygun tutabilmek için sektör ile uzaktan yakından alakası olmayan kişileri istihdam etmektedir. Toplama elemanlar ile yapılan taşımacılıklarda paketleme işleri düzgün yapılmamakta olduğundan ötürü taşımacılık esnasında eşyalar zarar görmekte ve mobilyaların kurulum işleri düzgün gerçekleştirilmemektedir.

Konu: Eşyaların geç teslim edilmesi.
Açıklama: Müşterinin eşyaları ile birlikte 2 veya 3 tane daha ev eşyasının yüklenmesi zaman almaktadır ve yüklenen ilk evin teslim edilmezi bazen 6-7 gün sürebilmektedir. Özellikle parça eşya taşımacılıklarında eşyaların hızlı bir şekilde teslim edilmesi genellikle söz konusu olmamaktadır.

ŞAHSİ ÖNERİLERİM

1- Ucuz olan, web sitesi bulunmayan, ismi cismi belli olmayan nakliyeciler ile kesinlikle anlaşmayın.
2- Anlaşma öncesi nakliye şirketini internet ortamından araştırın ve şirket hakkında şikayetlerin yer almadığına emin olun.
3- Eşyalarınızı tarif ederken eksiksiz bir şekilde tarif edin ki taşımacılık günü kimse sorun yaşamasın. 3+1 büyüklüğe sahip bir eviniz var ise bunu 3+1 olarak belirtin ve asla 2+1 demeyin.

 

One thought to “Nakliyat Şikayetleri”

  1. Geçtiğimiz ay evimi taşıtırken 5 adet firmadan fiyat teklifi aldım ve 4 firmanın teklifleri aynı seviyedeyken birtanesinin rakamı diğerlerine göre 800 lira civarında ucuzdu. Tercih ettiğim nakliyeci eşyaları yükledikten sonra eşyalarınız çok fazla bu fiyata taşıyamam deyip 1500 lira fark istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir