Kamyonun boş dönmesi saçmalığı

Ankara’dan İstanbul’a taşınacak olan biri İstanbul firmalarını arayarak Ankara’ya gelen aracınız varsa boş dönmesin benim eşyalarımı götürün gibisinden bir mantıkla hareket etmekte. Lakin dönüş aracı bu demek değildir. Dönüş aracı gittiği yerden büyük olasılıkla boş dönecek araçtır ki bu pek mümkün görünmüyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kayseri, Adana, Mersin ve Gaziantep gibi şehirlerden dönüş aracı olmaz çünkü bu şehirlerden aracın boş dönmesi imkansızdır.

Araçların boş dönebileceği iller Hakkari veya Iğdır gibi nüfusu az ve sanayisinin gelişmemiş olduğu illerdir ki bu illere giden firma sahipleri dönüş mazotunu da hesaplayarak o bölgeye taşınan müşterinin fiyatına öncesinden dahil eder.

Editörün Notu

Müşterilerin çoğunda kamyon buraya kadar geldi ve zaten buradan boş dönecek benim eşyalarımı beavaya taşısınlar mantığı oluşmuş durumda. Ankara’dan İstanbul’a taşınacak kişi istanbul şirketlerini, İstanbul’dan Ankara’ya taşınacak olan kişi ise Ankara nakliye şirketlerini aramakta ve boş dönecek araç bulmak için çırpınmakta.

Bu tür kişilerden artık nakliyeiler bıktığı için ya telefonu müşterinin suratına kapatmakta veya çok düzük rakam verip taşınma günü mağdur etmektedir ki bu kişinin aklının başına gelmesi istenir. Bir de aracınız boş dönmesin diyen kişilere küfür eden nakliyeciler bulunmaktadır ki siz siz olun nakliyecilere böyle bir teklifte bulunmayın.

Aracınız boş dönmesin lafının tam karşılığı gel bana eşeklik yap demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir