Evden eve nakliyat fiyatlarındaki artış

Sadece evden eve nakliyat sektörü değil tüm nakliyat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin fiyatlandırmasında son bir yıldır artışlar yaşanmaya başlanmıştır. Bu artışların temel nedeni döviz kurundaki artış ile birlikte akaryakıt ve türevlerine gelen zamlardır.

Aslında artışlar yeni birşey değil, geçtiğimiz yıllarda 1000 lira gibi rakamlara yapılan sigorta fiyatları 8-10 katına çıkması ile birlikte az da olsa nakliyat sektörü etkilenmiştir lakin döviz kurundaki artış nakliyat sektörünü iyiden iyiye etkilemiştir.

Akaryakıt ürünlerine gelen zam ile birlikte kilometrede bir liralık mazot yakam kamyonlar 1.5 liralık yakıt tüketimine ulaşmıştır ki nakliyecileri etkileyen en önemli faktör akaryakıt zamları olurken bakım masrafları ve yedek parça fiyatları aynı şekilde artış göstermiştir.

Zam olarak baktığımızda şoförlerim maaşlarına yapılan zam ile sigorta primlerine yapılan zam ile birlikte lastik fiyatlarının son 5 yıl içerisinde neredeyse üç katına çıkması tüm taşımacılık sektörünü etkilerken evden eve nakliyat firmaları ise ambalajlama malzemelerine gelen zamlardan dolayı ekstra etkilenmiştir.

Taşımacılık konusunda hizmet almak isteyen müşteriler sürekli olarak fiyat artışlarından şikayet etmektedir ki nakliyecilerin aslında bu konuda yapabilecek pek birşeyi yok. Gerçekleri söylemek gerekirse nakliyat sektörü son birkaç yıl içerisinde karın tokluğuna çalışan bir sektör haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir