Evden eve nakliyat firmaları ne taşır?

Nakliye firmalarına her gün yüzlerce telefon geliyor ve farklı taşımacılık talepleri dile getiriliyor. Peki ama “evden eve nakliyat” sektörü diye adlandırılan bu şirketlerin Ulaştırma bakanlığı tarafından K3 yetki belgesine sahip olduğunu bilmeniz gerekir. Peki ama bu K3 belgesine sahip kamyonlar ile neler taşınabilir?

K3 Yetki belgesi ve taşıt kartlarının üzerinde açık bir şekilde belirtilir. Bu kamyonlarda Ev eşyası, mobilya ve ofis eşyaları taşınabilmektedir. Bunların dışında yapılacak olan taşımacılıklarda kamyonların kantarlarda kontrol edilmesi halinde hem yük sahibine hem kamyon sahibine cezai işlem uygulanmaktadır.

Evden eve nakliyat şirketleri komple veya parça sayılabilecek çeyiz gibi eşyaların taşımacılığını yapmaktadır.

K3 Belgeli evden eve nakliyat şirketleri neleri taşımaz?

1- Benim izmirden diyarbakıra taşınacak 3 tane kolim var onları kaça taşırsınız? (Kargo şirketlerini aramanız gerekir. Evden eve nakliyat şirketleri kargo şirketi değildir.)
2- Evimin eşyalarını kamyona yükledikten sonra arkasına arabamı da yükleyip götürebilir misiniz? (K3 belgeli kamyonlar motorlu taşıtların taşımacılığını hiçbir şekilde yapamaz.)
3- Kadıköy’den Ümraniye’ye bir dikiş makinesini kaça götürürsünüz? (Orta boy bir kamyon yoğun trafikte ve bu mesafede en az 50-60 TL mazot yakmaktadır ki bir de bu şirketin bu işten kar etmesi gerekir ki bunun gibi işler için nakliye şirketi aramayın)
4- İki tane kanepem var güngörenden şişliye gidecek ne kadara götürürsünüz. (Çoğu insan kamyonetçiler ile evden eve nakliyatçıları karıştırmaktadır. Evden eve nakliyat şirketlerinin çoğunda kamyonet bulunmamaktadır.)

Kısacası; evden eve nakliyat şirketleri komple ev eşyası taşımaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir