Nakliye Firmaları Nereye Şikayet Edilir?

Evinizi veya işyerinizi taşıttınız ve bir sorunla karşılaştınız ama nakliye şirketini nereye şikayet edeceğinizi bilmiyor musunuz? O halde doğru yerdesiniz. Bu makalemizde sizleri nakliye şirketini nereye şikayet edeceğinizi anlatacağım. Nakliyat ile ilgili sorunların aslında diğer hizmetler ile yaşanan sorunlar ile pek bir farklı yok. Bu yüzden şikayet yerleri de aynı kabul edebilirsiniz.

Nakliyeci ile yaşadığınız şikayeti çözmek için aslında hiç sorun yaşamamak en iyisi. Eşyalarınızı indirdiklerinde inen eşyalarınızı kontrol ederek ödemenizi yapınız. Zarar gören eşyanız var ise zararınız için anlaştığınız fiyat üzerinden kesinti yapabilirsiniz. Ödemesini çoktan yaptıysanız ve zararınızı sonradan fark ettiyseniz nakliye şirketinden zararınızın telafisini talep edin. Eğer zararınız karşılanmıyorsa tüketici hakem heyetine başvuruda bulunmanız en doğrusu olacaktır.

Tüketici hakem heyetinden gereken cevabı alamıyorsanız konuyu mahkemeye taşıyabilirsiniz. Evden eve nakliyat hizmetlerinde meydana gelen zararlarda genellikle mahkeme beklendiği gibi sonuçlanmamaktadır nitekim eşyaların taşınmadan önceki hali bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir