Nakliyat Sözleşmesi Yapmanın Önemi

Hem şehir içi hem şehir dışı nakliye işlemlerinde nakliyat sözleşmesi hasarın tespitine ve telafisine imkan sunar. Bu nedenle de önemlidir bir nevi hasar sigortasıdır da denebilir. Nakliyat sözleşmesinin geçerliliğini koruyabilmesi için hizmet için fatura kesilmesi gerekmektedir ve bu da K belgeli evden eve nakliyat şirketleri ile çalışmanız gerektiği anlamına gelmektedir.

Korsan taşımacılık nedir?

Korsan taşımacılık K belgesiz yapılan nakliye işlemlerine verilen isimdir. Herhangi bir vergilendirmeye tabi değildirler ve bu nedenle de fatura kesemezler. Dolayısıyla korsan nakliye şirketlerinin nakliyat sözleşmesi imzalaması imkansızdır.

Korsan taşımacılıkta tehlike sadece faturasız & nakliyat sözleşmesi olmadan işlem yaptırmak değildir. K belgesi hem ekipman hem de ekip kalitesi bakımından yeterlilik belgesidir. Bu nedenle de (deneyim eksikliğinden dolayı) olası engellenebilir kazaların bile önüne geçilemez.

Herhangi bir sözleşme yapılmaması fiyatın sabit tutulmamasına da neden olur bu da firmaların hizmet sırasında sürekli fiyatı artırmasına engeldir. Herhangi bir bahane gösterilerek fiyatın artırılmayacağını nakliyat sözleşmesi olmadan kim garanti edebilir ki?

Korsan nakliyecilik evet risklidir ama aynı zamanda faturasız işlem yaptırmanız dolandırıcılarla yüz yüze gelmenize de neden olabilir. Herhangi bir sözleşme, belge olmadan tüm eşyalarınızı yüklediğiniz aracın sırra kadem basması tabii ki olası bir durum. Eğer standart Türk evlerindeki eşyaların maddi değerinin 30 ile 50 K arası olduğunu hesap edersek bu durumda neden dolandırıcıların ev eşyalarınızı gözüne kestirdiğini anlayabilirsiniz.

Her zaman nakliyat sözleşmeli ve K belgeli (yasal) firmalarla çalışmalısınız. Bu durum sizin maddi kayıplarınızı ve eşyalarınızı koruma altına alır.

Bir de… en önemli durum aslında afişlerle sizlere fiyat veren, keşif yapmadan sizlere hizmet sunacağını iddia eden kişi ya da kurumlara inanmamanızdır. Nakliyecilikte tüm etkenler evler için geçerlidir. Yapmanız gereken her zaman doğru, kurumsal, güvenilir nakliye firmaları ile çalışmak ve asla nakliyat sözleşmesi yaptırmadan hizmet almamak. Hiçbir zaman keşif yapmadan sizlere fiyat verenlere itibar etmeyeniz ki eşya miktarı, taşınılacak evlerin durumu ve diğer faktörler bilinmeden asla nakliyecilikte fiyat verilemez. Mesafe kadar bu etkenler önemlidir.