Ekspertiz neden gereklidir?

Nakliyat öncesi evinizi veya ofisinizi taşıtmak istediğinizde nakliye şirketinin evinizdeki eşyayı incelemek üzere evinize eksper ismi verdiği çalışanını göndermek isteyecektir. Bu ekspertiz hizmeti ücretsiz olup evinize gelen kişi gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sizleri taşımacılığın ne şekilde yapılacağı konusunda bilgilendirecektir.

Ev ve ofis taşımacılık hizmetlerinde fiyat teklifi alırken bir eksperin evinize gelerek eşyalarınızı inceledikten sonra fiyat teklifini sunması nakliyat sırasında oluşabilecek her türlü sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Ekspertiz yaptırmasam ne olur?

Ekspertiz hizmeti tabii ki şart olan bir durum değildir. Anlaştığınız nakliyat firması büyük ve kurumsal bir şirket ise bu durumda sorun yaşamazsınız lakin İstanbul, Ankara veya Kayseri gibi büyükşehirlerde bol bol korsan nakliyeciler bulunmakta ve bu nakliyeciler sizinle anlaşabilmek için sizlere piyasanın çok altında fiyat teklifi sunacaktır. Peki ama bu nakliyeci evinizi piyasa şartlarının çok altına nasıl taşıyacak? Tabii ki taşıyamayacak. Evinize gelip eşyaların bir kısmını kamyona yükledikten sonra farklı bahaneler ileri sürüp sizlerden fiyat farkı talep edecektir.

Korsan firmaların taşımacılıkta fiyat farkı almak için en çok başvurduğu bahaneler aşağıdaki gibidir.

1- Eşyalarınız çok fazla çıktı, bu eşyalar bu fiyata taşınmaz. 3+1 büyüklüğüne sahip bir eviniz olup 3+1 eşyalar için fiyat teklifi dahi alsanız evinize gelen adam bu eşyalar 3+1 değil, 3+1 eşya arabada bu kadar yer kaplamaz diyerek fiyat farkı istemektedir. Yalanların en büyüğü ise ben kamyonuma bir eşya daha alacaktım şimdi başka eşya alamayacağım bahanesidir.

2- Kamyon binanızın önüne yanaşmıyor burada işçilik farkı çıkar. Bina kapısı ile kamyon arasında atılacak 10 adım için sizlerden 500 lira fark istenecektir.

3- Merdiven aralığınız çok dar, asansör çağırmamız gerek ve asansör ücretini sizin ödemeni gerek denecektir.

Evinize gelen bir eksper ile anlaşmanız durumunda bu bahanelerin tamamı ortadan kalkacaktır çünkü eksper herşeyi gördükten sonra fiyat teklifini sunacaktır.

Kısacası evinize gelip gerekli incemeleri yaptıktan sonra sizlere fiyat teklifini sunacak bir eksper her türlü olumsuzluğu ortadan kaldıracaktır. Sonradan meydana gelebilecek sorunların hiç birinden sorumlu tutulamayacağınız gibi imzalanmış olan anlaşmada geçerli fiyata taşımacılığın yapılması gereklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir